Logare

Ajutor şi întrebări frecvente (FAQ) Chrono24

Pentru a găsi rapid răspunsuri la întrebările dvs. cel mai bine este să utilizați căutarea cu text liber pe care o oferim. În mod alternativ, puteţi și să luați legătura cu noi în mod direct.

Căutare pe Chrono24

Cum caut un ceas pe Chrono24?
Pe Chrono24 găsiți comod ceasul pe care îl doriți, prin bara de căutare. În plus, pagina cu rezultatele căutării oferă și multiple posibilități de filtrare.

Bară de căutare
Bara de căutare oferă cea mai facilă și mai rapidă cale. Termenul de căutare este completat și întregit în mod automat în timpul introducerii.

Pagină cu rezultatele căutării
Pagina cu rezultatele căutării oferă multiple opțiuni de filtrare. De exemplu, filtrați în funcție producător, model, referință sau disponibilitate. În plus, pagina cu rezultatele căutării poate fi sortată în funcție de relevanță, preț sau data prezentării.

Făcând clic pe Memorează această căutare, puteți crea o nouă solicitare de căutare, pentru a fi informat prin e-mail despre noi anunțuri. Prin aceasta, filtrul pe care l-ați selectat este memorat în mod automat.
Cum filtrez rezultatele căutării în funcție de anumite anunțuri?
După ce aţi căutat un produs prin bara de căutare, puteţi efectua o filtrare mai fină a rezultatulului căutării cu ajutorul filtrelor din lista cu rezultate. De exemplu, filtraţi în funcţie fabricant, model, stare sau material. Printr-un clic pe mai mult apar opţiuni suplimentare de filtrare. Puteţi selecta simultan mai multe dintre valorile unui filtru. Pentru a dezactiva un filtru, îndepărtaţi simplu bifa corespunzătoare.

Prin câmpul de selectare din partea dreaptă sus a marginii listei adaptaţi sortarea rezultatelor. Alegeţi între preţ, data prezentării şi relevanţă. Puteţi modifica sortarea standard în propria dvs. zonă myChrono24, în Setări.

Cumpărarea ceasurilor

Doresc să cumpăr un anumit ceas. Cum trebuie să procedez?
Pentru a cumpăra un ceas de pe Chrono24 există 2 variante:

Derulare prin Chrono24:
În cazul unor numeroase anunțuri, puteți să vă comandați ceasul direct prin Chrono24. Pentru aceasta, plătiți într-un cont fiduciar, unde suma este păstrată în siguranță, până când primiți ceasul dorit. Echipa Chrono24 vă este alături în orice moment și vă asigură o achiziționare fără probleme. Pentru a cumpăra un ceas prin Chrono24, pe pagina anunțului faceți clic pe butonul verde „Cumpărare”.

Informații suplimentare privind derularea prin Chrono24 găsiți aici:
Contactați direct vânzătorul:
Dacă vânzătorul nu oferă posibilitatea de derulare prin Chrono24, ar trebui să vă adresați vânzătorului prin formularul de contact (buton: „Contactare vânzător”) sau telefonic. După aceea, stabiliți condițiile referitoare la plată și expediere direct cu vânzătorul.
Cine este partenerul meu contractual la cumpărarea unui ceas?
În fiecare caz, partenerul dvs. contractual este comerciantul sau vânzătorul privat respectiv. Dacă vă decideţi asupra cumpărării prin Chrono24, condiţiile de vânzare vă vor fi afişate în cursul procesului de cumpărare. Atunci când vă cumpăraţi ceasul direct printr-un comerciant, vă rugăm să ţineţi cont de termenii şi condiţiile comerciantului respectiv.

Informaţii suplimentare privind derularea prin Chrono24 găsiţi aici:
La ce trebuie să am grijă atunci când cumpăr de la persoane fizice?
Dacă doriţi să cumpăraţi de la un vânzător privat, serviciul de cont fiduciar pe Chrono24 este cel mai sigur mod de a plăti ceasul. Pentru aceasta, plătiţi pe un cont fiduciar, unde suma este păstrată în siguranţă, până când primiţi ceasul dorit. Echipa Chrono24 vă este alături dacă ceva nu se derulează conform condiţiilor stabilite.

Dacă comerciantul privat nu oferă serviciul de cont fiduciar pe Chrono24, vă sfătuim să stabiliţi o întâlnire personală, într-o locaţie sigură. O derulare personală la sediul unui comerciant de ceasuri recunoscut, care poate să şi verifice ceasul în acelaşi timp, este cea mai sigură variantă pentru această întâlnire. Variante posibile sunt plata prin PayPal sau utilizarea unui serviciu de cont fiduciar extern. Vă rugăm să ţineţi cont de faptul că îi putem verifica numai pe vânzătorii privaţi care oferă serviciul de cont fiduciar pe Chrono24. Înainte de a cumpăra un ceas de la un vânzător privat, verificaţi cu exactitate oferta şi condiţiile.
Cum se desfăşoară cumpărarea, în detaliu?
Pentru a cumpăra un ceas de pe Chrono24 există 2 variante:

Derulare prin Chrono24:
În cazul unor numeroase anunțuri, puteți să vă comandați ceasul direct prin Chrono24. Pentru aceasta, plătiți într-un cont fiduciar, unde suma este păstrată în siguranță, până când primiți ceasul dorit. Echipa Chrono24 vă este alături în orice moment și vă asigură o achiziționare fără probleme. Pentru a cumpăra un ceas prin Chrono24, pe pagina anunțului faceți clic pe butonul verde „Cumpărare”.

Informații suplimentare privind derularea prin Chrono24 găsiți aici:
Contactați direct vânzătorul:
Dacă vânzătorul nu oferă posibilitatea de derulare prin Chrono24, ar trebui să vă adresați vânzătorului ceasului prin formularul de contact (buton: „Contactare vânzător”) sau telefonic. După aceea, stabiliți condițiile referitoare la plată și expediere direct cu vânzătorul.

Vă rugăm să rețineți: În fiecare caz, partenerul dvs. contractual este vânzătorul.
Cum contactez vânzătorul unui ceas?
În cazul unui anunț pentru care există posibilitatea derulării prin Chrono24, puteți comanda articolul apăsând butonul verde „Cumpărare”. Prin intermediul opțiunii „Contactare vânzător” îi puteți adresa vânzătorului întrebări cu caracter general referitoare la anunț.

Pentru toate celelalte anunțuri, puteți lua legătura cu vânzătorul prin utilizarea butonului „Contactare vânzător”.

Vânzătorul primește mesajul dvs. prin e-mail. Nu deținem nicio informație referitoare la momentul în care mesajul a fost citit sau în care s-a răspuns la acesta. În mod alternativ, puteți lua legătura telefonic dacă vânzătorul a menționat numărul de telefon. Numărul de telefon îl puteți găsi pe pagina anunțului, utilizând butonul „Vânzător”.

Informații suplimentare privind derularea prin Chrono24 găsiți aici:
Din ce este constituit preţul de vânzare al unui ceas?
Preţul de vânzare al unui ceas este constituit din mai multe componente diferite. În primul rând este relevant preţul ofertei pentru ceasul în sine. În plus, pot să se aplice costuri suplimentare pentru ambalare, asigurare, expediere sau taxa pe valoarea adăugată şi taxa de import. În funcţie de locaţia comerciantului de la care comandaţi ceasul, din ţară sau din străinătate, pot să se aplice diverse niveluri de costuri suplimentare. Contactaţi comerciantul pentru informaţii exacte.
Anunțul provine din străinătate. Ce aspecte trebuie să am în vedere la achiziție și ce comisioane se aplică?
Prețul este afișat în anunț așa cum a fost introdus de vânzător. Astfel, pot fi aplicate costuri suplimentare, cum ar fi comisioanele vamale, impozitele, costurile de expediere și asigurare.

Pentru a afla prețul exact și costurile incluse, vă rugăm să-l contactați pe ofertantul ceasului. Acesta vă poate spune dacă formalitățile vamale sunt asigurate de prestatorul de servicii de expediere. Pentru regulamentele aplicabile în țara dvs., vă rugăm să vă adresați autorității dvs. vamale locale.

Pe teritoriul Uniunii Europene, cumpărarea ceasurilor este scutită de taxe vamale. În cazul importului dintr-o țară terță în UE, de exemplu din SUA, prețului i se mai adaugă și un comision vamal cu valoare redusă și taxa de import. Vă rugăm să contactați autoritatea vamală din zona dvs. pentru informații detaliate.
Ce sunt taxele vamale și TVA-ul la import?
Când importați un articol în țara dvs., ar putea fi percepute taxe vamale și TVA la import. Acestea sunt colectate de către autoritățile vamale competente și sunt scadente de îndată ce articolul a ajuns în țara de destinație. Pentru informații detaliate, vă rugăm să contactați autoritatea vamală din zona dvs.
Unde și cum pot plăti taxele vamale și TVA-ul la import care trebuie achitate?
Taxele și impozitele sunt colectate de către autoritățile vamale competente și sunt scadente de îndată ce articolul a ajuns în țara de destinație. În majoritatea cazurilor, plătiți taxele și impozitele aferente direct prestatorului de servicii de expediere, în momentul livrării.
Care sunt modalităţile de plată disponibile?
Numeroşi vânzători oferă posibilitatea de derulare prin Chrono24. Pentru aceasta, plătiţi prin cardul de credit sau prin transfer bancar pe un cont fiduciar, unde suma este păstrată în siguranţă, până când primiţi ceasul dorit. Echipa Chrono24 vă este alături în orice moment şi asigură o achiziţionare fără probleme.

Informaţii suplimentare privind derularea prin Chrono24 găsiţi aici:
Fiecare vânzător decide în nume propriu asupra modalităţilor de plată pe care le oferă. Vă rugăm să contactaţi direct vânzătorul pentru a discuta detaliile privind plata. Uneori, vânzătorul menţionează în textul descrierii modalităţile de plată posibile.
Vânzătorul oferă ca modalitate de plată numai plata în avans prin transfer bancar. Este acest lucru demn de încredere?
Dacă vânzătorul este comerciant profesionist:
Da, numeroşi comercianţi profesionişti solicită plata în avans prin transfer bancar. Suntem foarte atenţi să asigurăm faptul că comercianţii menţionaţi pe Chrono24 sunt demni de încredere. În cadrul înregistrării, fiecare comerciant de pe Chrono24 este supus unui verificări cuprinzătoare a identităţii şi seriozităţii acestuia. Printre alte informaţii, aceasta include atât certificatul de înregistrare a activităţii comerciale, cât şi referinţele din partea altor comercianţi. Alternativ, se poate aranja o întâlnire personală într-o locaţie sigură pentru plata în numerar şi predarea ceasului. Vă rugăm să ţineţi cont de faptul că Chrono24 nu îşi asumă nicio răspundere pentru cumpărare.

Dacă vânzătorul este privat:
În cazul cumpărării de la un vânzător privat, plata în avans nu este o metodă sigură. Dacă vânzătorul privat dispune de modalitatea de plată în avans şi dvs. doriţi să cumpăraţi neapărat ceasul, este în propriul dvs. interes să verificaţi credibilitatea vânzătorului şi ofertei. De exemplu, puteţi solicita referinţe sau expedierea unor poze suplimentare ale ceasului sau ale documentelor personale. Alternativa posibilă plăţii în avans este o întâlnire personală într-o locaţie sigură pentru plata în numerar sau utilizarea unui serviciu fiduciar demn de încredere. Dacă aveţi îndoieli în ceea ce priveşte credibilitatea vânzătorului, ar fi mai bine să renunţaţi la cumpărare.

Numeroşi vânzători oferă posibilitatea de derulare prin Chrono24. Pentru aceasta, plătiţi pe un cont fiduciar, unde suma este păstrată în siguranţă, până când primiţi ceasul dorit. Echipa Chrono24 vă este alături în orice moment şi asigură o achiziţionare fără probleme. Informaţii suplimentare privind derularea prin Chrono24 găsiţi aici:
Am posibilitatea derulării cumpărării printr-un cont escrow/serviciu de cont fiduciar?
Numeroşi vânzători oferă posibilitatea de derulare prin Chrono24. Pentru aceasta, plătiţi pe un cont fiduciar, unde suma este păstrată în siguranţă, până când primiţi ceasul dorit. Echipa Chrono24 vă este alături în orice moment şi asigură o achiziţionare fără probleme. Informaţii suplimentare privind derularea prin Chrono24 găsiţi aici:
Dacă vânzătorul nu oferă posibilitatea de derulare prin Chrono24, vă rugăm să ţineţi cont de următoarele indicaţii:
Următoarele servicii de cont fiduciar au doar scop orientativ, neprezentând nicio recomandare expresă din partea noastră: www.escrow.com şi www.eco-treuhand.de. Este posibil ca în ţara dvs. să fie disponibile şi alte servicii serioase de cont fiduciar. Informaţi-vă cu exactitate în prealabil atunci când alegeţi un serviciu de cont fiduciar.

În ceea ce priveşte utilizarea unui serviciu de cont fiduciar trebuie să fie de acord atât cumpărătorul, cât şi vânzătorul. Dacă utilizaţi un serviciu de cont fiduciar, obţineţi toate informaţiile direct de la serviciul de cont fiduciar. Nu vă bazaţi pe e-mail-urile retransmise de vânzător.
Ce spune sigiliul Trusted Seller despre un comerciant?
În momentul înregistrării, fiecare comerciant de pe Chrono24 este supus unui verificări cuprinzătoare a identităţii şi seriozităţii acestuia. Sigiliul Trusted Seller se acordă în mod exclusiv comercianţilor care se disting prin seriozitate şi grad de încredere, fiind catalogaţi astfel atât de către Chrono24, cât şi de utilizatorii săi.

Trusted Seller este un comerciant de ceasuri profesionist şi se obligă să respecte anumite condiţii.Printre altele, acestea se referă la faptul că

 • informaţiile lui personale şi cele ale companiei lui, afişate pe platformă şi puse la dispoziţia Chrono24 sunt conforme cu realitatea
 • el comercializează în exclusivitate produse originale, provenite din surse de încredere
 • el afişează starea produselor sale conform realităţii şi atenţionează textual, dar şi prin imagini, cu privire la eventuale defecţiuni sau deteriorări
 • el răspunde în termen de 5 zile lucrătoare solicitărilor primite de la clienţi pe e-mail prin intermediul Chrono24.

În prim-plan se află derularea onestă a afacerii. În cazul în care se ajunge la discrepanţe, comerciantul, împreună cu clientul, caută o soluţie satisfăcătoare pentru ambele părţi. Încălcarea uneia sau mai multora dintre aceste condiţii poate duce la retragerea temporară sau permanentă a sigiliului Trusted Seller, sau - în cazul unor încălcări mai grave - chiar la retragerea calităţii de membru al Chrono24.
Cum îi este afişată vânzătorului adresa mea de e-mail?
Din motive de protecţie a datelor, atunci când se comunică prin sistemul nostru ascundem adresele de e-mail ale cumpărătorului şi vânzătorului. Atunci când contactaţi un vânzător, adresa dvs. de e-mail nu este comunicată, ci anonimizată în mod automat prin intermediul sistemului nostru.

După ce aţi ajuns la un acord cu vânzătorul, acesta poate solicita datele dvs. de contact. Pentru aceasta, primiţi prin e-mail un link către un formular de pe pagina noastră, prin care puteţi să trimiteţi datele dvs. de contact.

Aici puteţi să vedeţi un exemplu de adresă de e-mail anonimizată:
41d07ee4-9cb3-4893-ade2-012bb56efc88-1un98@reply.chrono24.com
De ce sunt anonimizate adresele de e-mail ale unora dintre vânzători şi altele nu?
Pentru vânzătorii din anumite ţări am implementat deja un sistem anonimizat de comunicaţii. În prezent, adresele de e-mail sunt afişate anonimizat numai în aceste cazuri. În curând ne vom extinde sistemul de comunicaţii la nivelul tuturor ţărilor.

Vânzarea ceasurilor în privat pe Chrono24

Cum postez anunțul pentru un ceas?
Cu ajutorul asistentului de anunțuri vă puteți insera anunțul în câțiva pași:
 1. Descrieți ceasul dvs. în detaliu. Cu cât este mai exactă descrierea, cu atât este mai ușor pentru potențialii clienți să găsească anunțul dvs.
 2. Introduceți în anunțul dvs. cel mult 10 poze cu vederi diferite ale ceasului. Mențineți pregătite camera foto și ceasul. În timpul creării anunțului dvs. vi se va solicita să fotografiați ceasul dvs. cu 2 ore stabilite de noi și să încărcați aceste poze ca dovadă a deținerii. Aceste poze apar ulterior și în anunțul dvs.
 3. Înregistrați-vă ca vânzător și introduceți datele dvs. bancare, pentru ca suma să poată fi virată direct în contul dvs.
Cât costă vânzarea pe Chrono24?
Pe Chrono24 postați gratuit anunțul pentru ceasul dvs. În cazul unei vânzări de succes, vă vom percepe un comision de 6,5% din prețul de vânzare. Acest comision este scadent doar în momentul în care v-ați vândut cu succes ceasul. Comisionul îl reținem în mod direct în momentul plății prețului de vânzare către dvs. Vă rugăm să aveți în vedere faptul că în anumite cazuri singulare cumpărătorul nu poate achita prin serviciul de cont fiduciar. Într-o asemenea situație, vă vom factura un comision pentru vânzare.
Nu îmi găsesc anunțul. Când este publicat pe Chrono24?
Dacă nu vă găsiți anunțul pe Chrono24, pot exista următoarele motive:
 1. Verificarea manuală nu a avut încă loc.
 2. Pentru siguranța tuturor utilizatorilor Chrono24, noi verificăm manual anunțurile noi. Această verificare are loc în zilele lucrătoare, deci nu și la sfârșit de săptămână. Activarea durează de regulă de la 1 până la 3 zile lucrătoare.
 3. Pozele de siguranță nu sunt corecte. În acest caz, ați primit un e-mail cu rugămintea de a actualiza pozele de siguranță în propria dvs. zonă myChrono24.
 4. Contul dvs. de utilizator nu a fost încă activat. Vă rugăm să verificați dacă ați dat clic pe linkul din e-mailul de activare și dacă v-ați confirmat contul de utilizator.
 5. În unele țări este necesară verificarea identității vânzătorului privat. Este probabil ca identitatea dvs. să nu fi fost încă verificată. Vă rugăm să aveți în vedere faptul că verificarea documentelor dvs. de identitate ar putea dura între 1-3 zile lucrătoare.
Cum se desfășoară vânzarea, în detaliu?
Dvs. vindeți în condiții de siguranță prin serviciul de cont fiduciar de pe Chrono24. Acest lucru înseamnă că veți putea expedia ceasul abia după ce cumpărătorul a virat prețul de cumpărare pe contul fiduciar. De îndată ce produsul a ajuns în siguranță la cumpărător, vi se va plăti prețul de cumpărare.

În cazuri individuale, poate să apară situația în care cumpărătorul sau vânzătorul nu poate beneficia de serviciul de cont fiduciar în țara sa. Într-un astfel de caz, cumpărătorul vă plătește direct. În acest sens, vă rugăm să îi comunicați acestuia o modalitate de plată aleasă de dvs., de ex., virament bancar sau PayPal.

Mai multe informații despre vânzarea prin serviciul de cont fiduciar puteți găsi aici.
Ce metode de plată pot oferi atunci când am găsit un cumpărător?
Cumpărătorul plătește de regulă prin serviciul de cont fiduciar de pe Chrono24. Aceasta înseamnă că după comandă, acesta virează suma pe un cont fiduciar sigur. Apoi expediați ceasul către cumpărător și veți primi prețul de cumpărare imediat ce ceasul a ajuns în siguranță la cumpărător.

În cazuri individuale, poate să apară situația în care cumpărătorul sau vânzătorul nu poate beneficia de serviciul de cont fiduciar în țara sa. Într-un astfel de caz, cumpărătorul vă plătește direct. Pentru aceasta, vă rugăm să alegeți o modalitate de plată, de ex. virament bancar sau PayPal. Chrono24 transmite apoi informațiile dvs. de plată către cumpărător.

Mai multe informații despre serviciul de cont fiduciar puteți găsi aici.

Bineînțeles că puteți preda articolul și personal cumpărătorului. Pentru aceasta, vă recomandăm să alegeți un loc protejat și monitorizat, cum ar fi un magazin de bijuterii. Și în acest caz puteți alege serviciul de cont fiduciar ca modalitate sigură de plată. Vă rugăm să aveți în vedere și propriile noastre Indicații privind siguranța.
Ce se întâmplă cu comisionul pentru vânzare, dacă vânzarea nu a avut loc?
Dacă v-am facturat comisionul pentru vânzare, cu toate că nu v-ați vândut ceasul, puteți storna vânzarea. Pentru aceasta, vă rugăm să încărcați din nou în vederea de ansamblu a vânzărilor 2 fotografii ale ceasului dvs., ca dovadă a deținerii.

În cazul în care ați v-ați vândut ceasul prin alte modalități, vă rugăm să ne trimiteți un document justificativ în acest sens.
Când este scadent comisionul pentru vânzare?
Dacă utilizați serviciul de cont fiduciar pentru anunțul dvs., noi vom reține comisionul în mod direct în momentul plății prețului de vânzare către dvs.

Dacă suma vă este plătită în mod direct de către cumpărător, vă vom factura un comision pentru vânzare. Vă rugăm să achitați în cel mult 14 zile factura emisă către dvs.
Ce este un număr de referinţă?
Numărul de referinţă indică modelul, resp. varianta modelului ceasului dvs. şi poate consta în mai multe cifre şi litere. În cazul unora dintre producători, găsiţi numărul de referinţă gravat pe corpul carcasei (a nu se confunda cu numărul carcasei), pe închizătoarea curelei şi rareori chiar şi pe cadran. În orice caz, numărul de referinţă ar trebui să se regăsească pe documentele ceasului dvs. sau pe factură. Dacă nu găsiţi numărul de referinţă, căutaţi în internet numele producătorului de pe cadran şi comparaţi pozele cu ceasul dvs. În majoritatea cazurilor, această cercetare vă va fi de folos.
Ce trebuie să specific la starea ceasului?
Ce înseamnă termenii de specialitate, precum repetiție sau cronograf?
Descrierile celor mai importanți termeni de specialitate le găsiți în propriul nostru lexicon pentru ceasuri.
Ce să fac dacă nu pot seta orele de siguranță solicitate?
Pe baza pozelor de siguranţă verificăm dacă un vânzător posedă într-adevăr ceasul ofertat. Dacă nu puteţi seta ora specificată, o puteţi nota pe un bileţel pe care să îl aşezaţi lângă ceasul dvs. După aceea, încărcaţi pozele pe care le faceţi în acest fel. Dacă acest lucru nu este posibil, vă rugăm să ne contactaţi la PrivateSeller@chrono24.com
Cum se calculează piesele accesorii?
Pe Chrono24, ofertanții privați pot vinde gratuit accesorii. Pentru a crea un anunț, selectați punctul de meniu „Vânzare ceas” și apoi „Vânzare accesorii”.
Pot modifica ulterior modalitatea de plată pentru anunț?
Dacă plata pentru taxa pentru anunț nu funcționează, puteți anula tranzacția și reveni la Chrono24. Selectați acolo o altă modalitate de plată. Pentru alte întrebări vă rugăm să vă adresați la PrivateSeller@chrono24.com
Când pot solicita ștergerea anunțului meu?
Cum și când vă puteți șterge anunțul depinde de formatul anunțului:
 1. Dacă pentru vânzarea reușită pe Chrono24 plătiți un comision pentru vânzare, puteți solicita ștergerea anunțului în timpul duratei de valabilitate din următoarele motive:
  • Articolul a fost vândut
  • Articolul a fost deteriorat sau distrus
  • Articolul a fost furat
  • Alte motive neculpabile
  După expirarea duratei de valabilitate, anunțul dvs. poate fi șters. În anumite situații, pentru aceasta avem nevoie de o dovadă că dețineți în continuare articolul.
 2. Dacă pentru publicarea anunțului dvs. ați plătit în avans o taxă pentru anunț, este posibil să vă ștergeți anunțul în orice moment.
Cât timp este valabil anunțul meu online?
Durata de valabilitate a anunțului dvs. depinde de formatul ofertei:
 1. Dacă pentru vânzarea reușită pe Chrono24 plătiți un comision pentru vânzare, anunțul dvs. este online pe Chrono24 o perioadă inițială de 3 luni. În acest timp nu aveți voie să oferiți sau să vindeți articolul în altă parte. Dacă nu v-ați vândut articolul în acest timp, puteți solicita prelungirea anunțului cu încă 3 luni sau ștergerea anunțului. Pentru ștergere avem nevoie de o dovadă că dețineți în continuare articolul.
 2. Dacă pentru publicarea anunțului dvs. ați plătit în avans o taxă pentru anunț, anunțul dvs. este online pe Chrono24 timp de 6 luni. După expirarea acestei perioade vă putem șterge anunțul, însă nu suntem obligați să facem acest lucru.
De ce verifică Chrono24 în perioada de timp plătită dacă anunțul meu mai este actual?
Vrem să oferim permanent vizitatorilor pieței noastre de ceasuri cea mai bună calitate posibilă. Pentru a menține starea actualizată a anunțurilor de pe Chrono24, verificăm prin e-mail la fiecare 8 săptămâni dacă articolele din anunțurile publicate mai sunt disponibile. Dacă nu confirmați anunțul dvs., acesta va fi șters automat după o săptămână.
Cum îmi pot reactiva anunțul după ce a fost șters în urma verificării cu privire la actualitate?
Suntem bucuroși să vă reactivăm anunțul. Trimiteți-ne pur și simplu un e-mail la PrivateSeller@chrono24.com
Cum îmi expediez în siguranță ceasul ca vânzător privat?
Pentru ca ceasul dvs. să ajungă în siguranță la destinatar, vă rugăm să aveți în vedere următoarele aspecte:

 • Ambalarea: Alegeți o cutie de carton stabilă pentru expediere, într-o dimensiune potrivită, și utilizați material de ambalare suficient.
 • Adresa destinatarului: Înainte de expediere, solicitați-i cumpărătorului să vă confirme adresa de livrare. Aveți grijă ca aceasta să fie bine lizibilă pe cutia de carton de expediere.
 • Asigurarea: Informați-vă încă dinainte de expediere în privința asigurării de expediere. Aceasta trebuie să fie neapărat valabilă și pentru bunuri de valoare, precum ceasurile, și aceasta trebuie să acopere întreaga lor valoare împotriva deteriorării și pierderii.
 • Tracking: Alegeți o modalitate de expediere cu urmărirea expedierii. După expediere, comunicați-i cumpărătorului ID-ul de tracking, pentru ca acesta să poată urmări expedierea.
Un cumpărător mi-a lăsat impresia că nu este serios. Cum este de așteptat să mă comport?
Rugați-l pe cumpărător să plătească prin serviciul de cont fiduciar de pe Chrono24. Astfel, el plătește banii mai întâi într-un cont fiduciar. De îndată ce cumpărătorul a intrat în posesia ceasului, primiți plata prețului de cumpărare. Și plata prin PayPal este o posibilitate bună. La predare, întâlniți-vă personal cu cumpărătorul într-o locație sigură, publică, de ex. într-o bancă.
Chrono24 achiziţionează ceasuri în mod direct?
Ca piaţă online, Chrono24 reuneşte iubitori de ceasuri din întreaga lume. În acest context, negocierea are loc întotdeauna între cumpărător şi vânzător. În decursul acestui proces, noi nu evaluăm sau nu verificăm niciun fel de articole. Vă recomandăm să vă vindeţi ceasul prin intermediul unui anunţ privat.
De ce mie, în calitate de vânzător, nu îmi este afişată adresa de e-mail a unei persoane interesate?
Din motive de protecţie a datelor, atunci când se comunică prin sistemul nostru ascundem adresele de e-mail ale cumpărătorului şi vânzătorului. În cursul acestei operaţii, adresa de e-mail este anonimizată în mod automat. În acest mod vă protejăm de persoane care vor să utilizeze inadecvat platforma noastră pentru phishing sau alte activităţi frauduloase.

Atunci când aţi ajuns la un acord cu persoana interesată, puteţi solicita datele sale de contact prin intermediul unui formular, de exemplu, pentru a afla adresa de expediere sau pentru a îi trimite acesteia o solicitare de plată prin PayPal. Un link către acest formular găsiţi în fiecare e-mail pe care îl primiţi de la o persoană interesată prin intermediul sistemului nostru.

Aici puteţi să vedeţi un exemplu de adresă de e-mail anonimizată:
41d07ee4-9cb3-4893-ade2-012bb56efc88-1un98@reply.chrono24.com

myChrono24

De ce să mă înregistrez în myChrono24?

Anunțuri exclusive
Obțineți acces la anunțuri care sunt vizibile numai utilizatorilor myChrono24. Aveți acces exclusiv la anunțuri ale ofertanților privați din primele zile de după publicare.

Mai rapid către țintă
myChrono24 diminuează munca utilizatorilor înregistrați. Nu trebuie să introduceți caractere de confirmare și funcția noastră de completare automată face și mai ușoară căutarea ceasului pe care îl doriți.

Întotdeauna la zi cu actualitatea
Datorită căutării memorate nu mai pierdeți niciun anunț interesant. Dvs. vă salvați căutarea, iar noi vă informăm imediat ce sunt găsite anunțuri noi.

Țineți evidența
Prin intermediul memoratorului de articole personal țineți întotdeauna evidența anunțurilor atractive.

Administrați confortabil anunțurile
În zona myChrono24 vă administrați anunțurile în mod centralizat și ușor de utilizat.

Găsirea facilă a anunțurilor interesante
Cronografia dvs. din myChrono24 afișează în mod automat anunțurile pe care le-ați vizionat cel mai recent. În acest fel regăsiți rapid anunțuri interesante.

Cum îmi editez sau şterg anunţurile private?
Vă puteți edita anunțurile private în zona myChrono24 Anunțuri. Printr-un clic pe linkul corespunzător puteți să vă modificați sau să vă ștergeți anunțurile. Dacă doriți să faceți modificări asupra prețului, fabricantului sau modelului, vă rugăm să contactați PrivateSeller@chrono24.com. Vă rugăm să țineți cont de faptul că anunțul dvs. este eliminat definitiv din gestiunea noastră imediat ce îl ștergeți.
Cum îmi editez datele personale?
Logaţi-vă cu adresa dvs. de e-mail (numele de utilizator) şi parola dvs. în zona myChrono24. În Datele mele puteţi să vă editaţi şi salvaţi datele personale precum numele, adresa, numărul de telefon sau parola. În zona Setări puteţi să vă adaptaţi setările din portal şi e-mail şi să alegeţi limba preferată în care doriţi să primiţi e-mail-urile de la Chrono24. Tot aici puteţi să vă abonaţi sau să vă dezabonaţi de la buletinul nostru informativ.
Cum îmi șterg contul de utilizator myChrono24?

Vânzarea profesionistă a ceasurilor

Cum mă înregistrez ca şi comerciant profesionist?
Ce modele de preţuri există pentru comercianţii profesionişti?
Chrono24 oferă diverse pachete pentru diferite necesităţi. Pachetele se diferenţiază, printre altele, în funcţie de numărul de oferte incluse şi prin pozele pentru fiecare ofertă. În plus, modelele de preţuri influenţează poziţionarea în lista de afişare a rezultatelor căutărilor şi în ofertele TOP pe pagina de internet Chrono24. Puteţi plăti în avans lunar sau pentru un an. Toate detaliile le găsiţi aici.
Cine poate rezerva pachetul Premium şi ce avantaje oferă acesta?
Oferim pachetul Premium în mod exclusiv comercianților care sunt înregistrați pe Chrono24 de cel puțin un an. În plus, comerciantul trebuie să fie și un Trusted Seller. Condițiile preliminare pentru calitatea și sigiliul Trusted Seller le găsiți aici.

Pachetul Premium oferă câteva avantaje. Acesta mărește vizibilitatea anunțurilor dvs. pe pagina de internet și în lista cu rezultate ale căutărilor și puteți adăuga mai multe poze. Suplimentar, toate anunțurile dvs. sunt marcate cu simbolul Premium Seller. Anunțurile Top Offer sunt marcate în lista de rezultate cu TOP în cadrul pozei. Pe pagina anunțului, persoanelor interesate le sunt afișate în mod exclusiv propriile dvs. anunțuri ale ceasurilor în zona „S-ar putea să vă intereseze și aceste ceasuri”. În plus, beneficiați de oferte fără reclame, deoarece lângă anunțurile dvs. nu apar reclame ale altor comercianți.
Cum îmi creez anunțurile?
Puteţi fie să introduceţi datele ceasurilor dvs., fie să le importaţi din pagina dvs. de internet.

Prin zona destinată comercianţilor creaţi chiar dvs. ofertele. Pentru aceasta, completaţi formularul Ofertă nouă. Chestionarul nostru vă ghidează rapid în vederea unei descrieri complete a ceasului dvs. În funcţie de pachetul pe care l-aţi rezervat, pentru fiecare ofertă puteţi publica între 6 şi 16 poze.

Importul de date de pe pagina dvs. de internet este posibil începând de la 25 de oferte şi listarea PRO. În cursul acestuia, datele sunt importate complet automatizat de pe pagina dvs. de internet şi sunt actualizate zilnic.
De ce mie, în calitate de vânzător, nu îmi este afişată adresa de e-mail a unei persoane interesate?
Din motive de protecţie a datelor, atunci când se comunică prin sistemul nostru ascundem adresele de e-mail ale cumpărătorului şi vânzătorului. În cursul acestei operaţii, adresa de e-mail este anonimizată în mod automat. În acest mod vă protejăm de persoane care vor să utilizeze inadecvat platforma noastră pentru phishing sau alte activităţi frauduloase.

Atunci când aţi ajuns la un acord cu persoana interesată, puteţi solicita datele sale de contact prin intermediul unui formular, de exemplu, pentru a afla adresa de expediere sau pentru a îi trimite acesteia o solicitare de plată prin PayPal. Un link către acest formular găsiţi în fiecare e-mail pe care îl primiţi de la o persoană interesată prin intermediul sistemului nostru.

Aici puteţi să vedeţi un exemplu de adresă de e-mail anonimizată:
41d07ee4-9cb3-4893-ade2-012bb56efc88-1un98@reply.chrono24.com

Protecția cumpărătorului Chrono24

Ce este Protecția cumpărătorului Chrono24?

Prin sistemul Protecția cumpărătorului Chrono24, vi se oferă asistență optimă și după achiziționarea de pe Chrono24: În cazul rar în care ceva nu funcționează cum ar trebui, vă puteți baza pe serviciul nostru de asistență Support. Vă vom sprijini să găsiți o soluție satisfăcătoare împreună cu comerciantul.

Vă rugăm să ne contactați direct în acest sens în decurs de 14 zile de la data primirii produsului.

Când se aplică Protecția cumpărătorului Chrono24?
Puteți apela mereu la Protecția cumpărătorului Chrono24 dacă ați comandat un produs la un comerciant prin Chrono24. Comanda trebuie plasată formal prin sistemul Chrono24. Achizițiile convenite direct cu comerciantul (de ex., prin telefon, e-mail, Messenger sau personal) sunt excluse de la Protecția cumpărătorului.

Vă rugăm să țineți cont de faptul că achizițiile din surse private nu sunt acoperite de Protecția cumpărătorului Chrono24.
Cât timp se aplică Protecția cumpărătorului Chrono24?
Dacă doriți să semnalați o problemă, vă rugăm să ne contactați direct în acest sens în decurs de 14 zile de la data primirii produsului, prin formularul nostru de contact, indicând numărul dvs. de comandă.

Watch Collection

Ce este Watch Collection?
În Watch Collection vă administrați și îngrijiți colecția de ceasuri online. Adăugați foarte simplu ceasuri, stocați cât de multe date doriți și încărcați propriile poze ale ceasurilor. Puteți observa performanța valorică istorică și puteți urmări performanța valorică viitoare. De asemenea, aveți posibilitatea nu doar să vă îngrijiți colecția, ci și să urmăriți ceasurile care vă interesează, dar încă nu le dețineți.
Trebuie să dețin ceasul pentru a-l putea adăuga în Watch Collection?
Nu, puteți observa și ceasuri care vă interesează și puteți urmări performanța valorică a acestora. Introduceți numărul de referință sau marca, modelul și starea ceasului și selectați opțiunea „Nu dețin acest ceas”.
Câte ceasuri pot adăuga în propria Watch Collection?
Puteți adăuga un număr nelimitat de ceasuri.
Cum de există în Watch Collection un ceas pe care nu l-am adăugat eu însumi?
De îndată ce achiziționarea unui ceas s-a derulat prin Chrono24, ceasul va fi adăugat la Watch Collection, astfel încât să puteți urmări facil performanța valorică a acestui ceas.
Ce valori estimative văd în propria Watch Collection?
În Watch Collection vedeți valoarea estimativă și evoluția valorică atât a întregii dvs. colecții de ceasuri, cât și a fiecărui ceas individual.
La ce intervale de timp se recalculează valorile estimative?
Valorile estimative se recalculează zilnic. Cu toate acestea, fluctuațiile nu sunt vizibile zilnic, ci pe o perioadă mai lungă de timp.
Îmi poate vedea propria Watch Collection un alt utilizator?
Nu, vă pot vedea propria Watch Collection numai utilizatorii cu care ați partajat-o activ.
Pot salva informații personale în Watch Collection?
Da, puteți adăuga pentru fiecare ceas poza proprie sau mențiuni proprii.
Pot adăuga și ceasuri rare?
Da, puteți adăuga la Watch Collection toate ceasurile, pentru a avea o colecție de ceasuri completă. Cu toate acestea, pentru ceasurile rare avem din păcate puține date sau deloc. Însă, de îndată ce ceasul a fost postat mai des în anunțuri și există suficiente date, aceste informații vor fi redate automat în Watch Collection.

Întrebări cu privire la Trusted Checkout

Cumpără

Când este posibilă cumpărarea prin Trusted Checkout?
Anunțurile Trusted Checkout pot fi recunoscute în rezultatele căutărilor și pe paginile anunțurilor după simbolul Trusted Checkout de culoare verde.
Înainte de cumpărare trebuie să mă înregistrez pe Chrono24?
Da. Făcând acest lucru, vă putem fi alături atunci când aveţi întrebări şi vă putem informa despre cea mai recentă stare a comenzii dvs.
Cum contactez comerciantul în mod direct?
În cazul în care aveţi întrebări cu privire la articol, puteţi contacta comerciantul utilizând datele de contact indicate de acesta. Dacă aveţi întrebări cu privire la comanda dvs. Trusted Checkout, echipa noastră de asistenţă vă stă la dispoziţie telefonic (+49 721 96693-920) sau prin e-mail ().
Cât costă Trusted Checkout?
Serviciul Trusted Checkout este gratuit.

Plată

Cum pot plăti pentru un articol?
Puteți plăti prin card bancar (VISA sau MasterCard) sau prin transfer bancar. Modalitățile de plată posibile în cazul unui articol vă sunt afișate pe pagina anunțului.

La derularea plăților colaborăm cu furnizorul de servicii de plăți Mangopay. Mangopay este un furnizor de servicii de plăți specializat în piața online, care este conectat cu banca franceză Bank Credit Mutuel Arkea.

Expediere

Cât de repede este disponibil articolul?
În principiu, produsele oferite prin Trusted Checkout sunt disponibile imediat sau în termen scurt. Puteți găsi informații exacte pe pagina anunțului respectiv.
Cât timp durează livrarea şi care sunt cheltuielile de expediere?
În cazul unei solicitări de cumpărare
După ce ați creat o solicitare de cumpărare, comerciantul vă trimite o ofertă care include timpul de livrare și cheltuielile de expediere.

În cazul „Cumpărare imediată”
În cazul „Cumpărare imediată”, disponibilitatea și cheltuielile de expediere vă sunt afișate pe pagina anunțului.
Cum se numeşte compania care se ocupă de expedierea articolului?
În general, comerciantul este cel care decide cu ce prestator de servicii de expediere dorește să expedieze articolul. În confirmarea de expediere puteți vedea care este prestatorul de servicii de expediere utilizat.
Pot urmări starea expedierii?
Vă informăm imediat ce articolul a fost expediat şi vă trimitem un ID de tracking, dacă există, pe e-mail.
Sunt asigurat împotriva deteriorărilor pe durata transportului sau împotriva furtului?
Expedierile comenzilor Trusted Checkout se fac întotdeauna în baza unei asigurări, cu excepţia cazului în care nu aţi convenit altceva cu comerciantul.
Până la ce valoare este asigurată expedierea?
În general, la expediere articolul este asigurat la întreaga valoare.

Garanţie

Am drepturi de garanţie speciale la cumpărarea prin Trusted Checkout?
În cazul Trusted Checkout se aplică condiţiile reglementate în mod legale în privinţa dreptului la garanţie. Nu are loc nicio extindere a garanţiei şi a drepturilor la garanţie.

Retur

Ce trebuie să fac dacă doresc să returnez articolul?

La cumpărarea prin Trusted Checkout: Dacă doriți să faceți uz de dreptul de returnare în termen de 14 zile, vă rugăm să contactați echipa noastră de asistență Support în termen de 14 zile de la livrarea articolului, telefonic (+49 721 96693-920) sau prin e-mail (). Documentăm și vă confirmăm intrarea la timp a revocării și inițiem toate etapele următoare.

Dacă ați plătit suma de achiziție direct comerciantului sau vânzătorului privat, vă rugăm să îl contactați direct în legătură cu returnarea. Vă rugăm să rețineți că nu există niciun drept de returnare reglementat legal în cazul cumpărării de la un vânzător privat.

Cine suportă cheltuielile de retur?
Dvs. veţi suporta pe loc cheltuielile pentru retur. Vă rugăm să ţineţi cont de faptul că cheltuielile pentru expediere pot ajunge la 250 EUR, având în vedere protecţia oferită de asigurare.
Datele mele sunt în siguranţă la Chrono24?
Da. Utilizăm cea mai modernă tehnologie de siguranţă tehnică, pentru ca datele dvs. personale să fie protejate împotriva manipulării, pierderii parţiale sau totale şi împotriva accesului nepermis din partea terţilor. Mai multe detalii găsiţi în Prevederile cu privire la protecţia datelor.
Datele mele vor fi transmise terţilor?
Utilizăm datele dvs. personale exclusiv pentru derularea solicitării dvs. de cumpărare sau comenzii dvs. Nu are loc niciun transfer al datelor către părţi terţe neimplicate. Mai multe detalii găsiţi în Prevederile cu privire la protecţia datelor.
Căutarea dvs. nu a returnat nici un rezultat