Logare
Regulateur

Modelele Regulateur impresionează prin modelul rafinat de pe cadran. Şi alte părţi ale ceasului sunt înnobilate prin lucrul manual. Decorul guilloche le conferă modelelor Regulateur propriul caracter unic. Prin decor guilloche se înţelege un ornament fin, format din linii întrepătrunse.

Subscription

Modelele Subscription îmbină suprafaţa somptuoasă cu elementele clasice ale designului. Modelul granular sau moirée le înfrumuseţează cadranul. Aspectul elegant este accentuat prin arătătoarele decentralizate de tip breguet, cifrele romane şi o coroană în formă de bulb de ceapă. Mecanismul se poate vedea prin geamul de safir.

Skelett

Seria de modele Skelett permite vizualizarea interiorului ceasului. Astfel se poate observa interacţiunea dintre numeroasele părţi diferite. Benzinger îşi scheletonizează ceasurile printr-o muncă migăloasă detaliată, cu ajutorul unui ferăstrău utilizat de aurari. Printr-o carcasă de sticlă se poate privi de jos mecanismului ornat.

Classic

Colecţia Classic dezvăluie măiestria deosebită a lui Jochen Benzinger. În plus, aceasta prezintă timpul într-un mod neobişnuit, de exemplu, printr-un arătător al orelor care sare de la o oră la următoarea. Rotorul de aur al mecanismelor cronografelor Classic este gravat de către Benzinger în funcţie de dorinţa clientului.

Piese unicat pentru persoane individualiste

Benzinger creează ceasuri unice. Acestea accentuează individualitatea şi stilul fiecăruia dintre purtători. Dorinţele clientului sunt încorporate în design, astfel că fiecare piesă este un unicat. Atelierul deţine obiecte de artă aproape uitate. Acestea aparţin puţinelor care domină cu măiestrie atât tehnicile istorice, cât şi metodele de obţinere a decorului guilloche. Ceasurile de acest fel sunt imposibil de găsit în alt loc.

Ornamentare după vechea tradiţie

Pentru obţinerea decorului guilloche se utilizează o maşină specială, veche de 80 de ani şi cu o greutate de 500 de kilograme. La târgurile de ceasuri, acest colos este o atracţie. Decorul guilloche şi-a atins apogeul în secolele XVIII şi XIX. A fost utilizat pentru bijuterii, articole de scris şi numeroase obiecte metalice. În zilele noastre, această măiestrie de ornare a ceasurilor mecanice câştigă din nou importanţă.

Specialist în gravură şi scheletonizare

Gravarea şi scheletonizarea se numără printre celelalte caracteristici ale ceasurilor Benzinger. Ornarea unei suprafeţe printr-o gravură este una dintre cele mai vechi măiestrii. În jurul anilor 1500, Albrecht Dürer a făcut ca arta gravării să înflorească, prin tehnica lui de gravură în plăci de cupru. În cazul scheletonizării, Benzinger prevede un mecanism închis de ceas cu numeroase decupaje. Astfel, ceas după ceas, acesta devine o capodoperă filigranată.

Pornire film
Jochen Benzinger într-un interviu exclusiv cu Chrono24
Despre Jochen Benzinger

Jochen Benzinger, născut în 1961, provine din Pforzheim, oraşul bijutierilor şi ceasornicarilor. A învăţat gravura de la şeful breslei locale. Metoda de obţinere a decorului guilloche a fost învăţată de el în mod autodidact. Începând cu anii '80, el urmează tradiţia celebrilor guillocheri, precum Peter Carl Fabergé. Jochen Benzinger este considerat unul dintre cei mai buni finisori de mecanisme de ceasuri din întreaga lume. Printre beneficiarii săi se numără IWC şi Chronoswiss.